Дъх на живот
Когато отидеш в полето
и усетиш дъха на цветя,
наведи се с поклон и леко
погали пръстта.
Дала живот на ухания,
трепет и много мечти,
но после ги взема обратно
без да тъжи.
Суровата пръст на живота
газиш я ден подир ден,
вдъхва ти вяра, надежда
да вървиш устремен.
За къде се запътваш,
като правиш само обход?
И отново се връщаш
в черната пръст, дала живот.
© Иа Todos los derechos reservados