15 мар. 2009 г., 13:32

Дъх на живот 

  Поэзия » Другая
545 0 2

        Дъх на живот

Когато отидеш в полето
и усетиш дъха на цветя,
наведи се с поклон и леко
погали пръстта.
       Дала живот на ухания,
       трепет и много мечти,
       но после ги взема обратно
       без да тъжи.
Суровата пръст на живота
газиш я ден подир ден,
вдъхва ти вяра, надежда
да вървиш устремен.
      За къде се запътваш,
      като правиш само обход?
      И отново се връщаш
      в черната пръст, дала живот.

© Иа Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??