24 may 2011, 11:48

Дъхави думи 

  Poesía
1100 0 5

Думи от Краси и мен сътворени -
на теб, Поли, с обич посветени!



По дните семена с любов посява душата,
палитри цветни поникват по пътища бели.
Открехната порта, стрък тишина в ръката,
до прага кош спомени - плодове узрели.

Прекосени друми, сноп с поети посоки,
изкосени есенно, зърна в хамбар сбрани...
Покорени цели, преплувани реки дълбоки,
дъхави думи, ритъмно в наръч прибрани.


В дисагите на пирона в сайванта закачени,
Съдбата скришом армагани за тебе прибра,
горда да си, успешни да сториш промени.
Любовта красива да те грее със Светлина!

Бурна, вятърна, истинска... и обгръщаща,
водоскокно перлена да прелива душата,
да отмива отливно и да бъде завръщаща...
с игриво детското, със силата на жената!


Срамежливо надничат от стряхата главици
две лястовички свили тук отдавна гнездо,
за щастието не са ти необходими жълтици
чуруликат - пожелават късмет, обич, добро!


Чуруликат песенно, като орисници същи -
всяко желание, случване да е в бъднини!
Добрини да пребъдат, по жарави горещи
нестинарски стъпваща да оставяш следи!

 

 

 24.05.2011г

 

На 24 май рожден ден има pin4e

Честит рожден ден, Поли!

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??