26 ene 2016, 20:19

Дъжд преди залез 

  Poesía » Del paisaje
263 0 3

Бездомни облаци се движат

по вселенското небе.

И ветрове за тях се грижат

по въздушното трасе.

 

Закриват слънцето с пердета-

спират всякакви лъчи.

Летят с вълшебните чержета,

а земята си мълчи.

 

И пълен хаоса настъпва,

щом се горе загърми.

От мъка Господ- Бог отстъпва:

дъжд започва да ръми.

 

Когато мъката му мине,

слънцето отпред върви.

И няма то да се размине-

в залеза ще закърви.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??