18 may 2006, 8:27

Дъжд през нощта е валял 

  Poesía
683 0 8
  • Дъжд през нощта е валял, не съм разбрала.
    Но по измития тротоар, тази сутрин гадая,
    как чист и щастлив се е разливал,
    нежен дъжд зeмята нощес е целувал.
    Птичките рано запяха  -  и те са щастливи.
    Слънцето леко прободе с лъчи,
    облачни бели завеси - те са красиви
    като детски щастливи усмивки.
    Разпервам ръце, волна и лека,
    все едно накъде ме води тази пътека.
    Аз съм щастлива и чиста, дъждът ме изми,
    не остана и спомен от снощни сълзи.
    Докосвам само с поглед небето,
    което е толкова бяло и чисто -
    то е проляло своите сълзи,
    оставяйки по тротоара нежни следи.
    Дъжд е валял, а аз съм заспала.
    Затова ли сънувах онези целувки,
    за които така съм копняла...
    Сънувани или истински...

 

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??