Дъждът не спира, капчукът плаче.
Октомври ляга на мойто рамо.
Но аз съм весел! Защо не зная!
Дъждът обичам, за дъжд мечтая.
Припев:
В локви газя и пак лудувам.
Такъв съм - мокър. Не се преструвам!
След капки тичам, с тях танцувам!
Човек дъждовен! Не се преструвам!
Дъждът не спира! Защо обаче
октомври аз обичам само!
И пак съм весел! Защо не зная!
Дъждът обичам! За дъжд мечтая!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados