30 ene 2016, 10:42

Дъждовното лято на 2005-а 

  Poesía » Civil
231 0 0

С предизборен глъч, с обещания щедри

в червено-син-жълтав десен –

тъй лятото почна с лъжите на едро

и Господ, от туй възмутен,

 

изпрати потопа на бедните хора

със бури, градушки и кал.

Отнесе порой живинките по двора

и срина къщята без жал.

 

Селата-Венеции паднаха ничком,

дорде депутати решат

Доган или царот или пък Станишко

за премиер да нагласят.

 

И чалга в ефира курортен ще маже

слуха със сладникавост пак.

Тъй лятото свърши – угарка на плажа,

безмилостно смачкана с крак.

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??