А цветето растеше като любовта към теб:
ту боледуваше, когато те разлюбвах,
ту грейваше, когато те целувах,
ту се окичваше със цветове,
когато си прощавахме взаимно.
И клюмаше, когато с безразличие
те отминавах.
Не дишаше, когато с друг те сменях
и стенеше, когато те забравях.
Живееше чрез нашата любов.
Разбираше от много и от малко,
и беше наранимото дете,
което жалехме и двамата.
Навярно, затова наричат цветето -
Дървото на живота.
© Даниела Атанасова Todos los derechos reservados