Мистична нощ. Във въздуха витае
усещане за чудо, като плътна сянка.
Искри над живи въглени играят.
Света го няма. Ритуално тайнство.
Туптят в' вакхански такт гърдите,
изпращат в транс съзнание и тяло.
Разпалва любовта жаравен ритъм.
Оброк е. С Бог ли... Или с дявола...
Небето се отваря и молитви литват,
за да се върнат плодни. Отговорени.
Разбягват се на вси страни злините
от благодатния любовен огън.
Настъпва ден, сияен и разкошен,
душата се понася леко, леко...
Пречистена след святия среднощен -
нестинарския танц на сърцето ми.
© Таня Донова Todos los derechos reservados