ЕДИН БЯЛ ЛИСТ И АНГЕЛСКО ПЕРО
... каквото Бог ми даде, си го взе! – и ме заряза – кръгла сиротинка,
две риби, хляб, шише добро "Розе", остави ме без пукната стотинка.
Бъди! – ми каза, – цял живот Любов, защото друго на Земята няма!
Там, след портала с Райския обков, ше те прегърне с тиха обич Мама,
и – може би? – едно чашле мерло ще ти налее с блага кротост тати,
и някой Ангел с ангелско крило след теб ще вейне, че да те изпрати.
И Му повярвах аз – от все душа! – която век в гърдите ми трептулка,
че пак ще мина своя друм пеша – под грейналата Божия Светулка! –
Не искам слава, злато и сребро! – към своя неизбежен край закретал,
един бял лист и Ангелско перо ми стигат да живея – чист и светъл.
30 април 2023 г.
гр. Варна, 13, 00 ч.
© Валери Станков Todos los derechos reservados