1 мая 2023 г., 12:08

Един бял лист и Ангелско перо 

  Поэзия
118 1 2

ЕДИН БЯЛ ЛИСТ И АНГЕЛСКО ПЕРО

 

... каквото Бог ми даде, си го взе! – и ме заряза – кръгла сиротинка,

две риби, хляб, шише добро "Розе", остави ме без пукната стотинка.

Бъди! – ми каза, – цял живот Любов, защото друго на Земята няма!

Там, след портала с Райския обков, ше те прегърне с тиха обич Мама,

и – може би? – едно чашле мерло ще ти налее с блага кротост тати,

 

и някой Ангел с ангелско крило след теб ще вейне, че да те изпрати.

И Му повярвах аз – от все душа! – която век в гърдите ми трептулка,

че пак ще мина своя друм пеша – под грейналата Божия Светулка! –

Не искам слава, злато и сребро! – към своя неизбежен край закретал,

един бял лист и Ангелско перо ми стигат да живея – чист и светъл.

 

30 април 2023 г.

гр. Варна, 13, 00 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??