9 feb 2024, 18:38  

Единство 

  Poesía
109 0 0

Никой не иска да ни спасява,

нито пфайзер, нито зенека или руска такава.

Тук битува различен сценарий

лицемерно приготвен и алчно подправен

 

с патологична мисъл за джоба единствен

и корени впити с едничката цел...

Братството и надеждата в този свят недомислен

са лекарството нужно, за душите във плен

 

Избор ни дават... и веднага отнемат,

оттук занапред ще се грижим за теб.

Животът явно ще бъде диктовка нелека

дистанционно настроен и с чип нагласен.

 

Но, знаеш ли как да прескочим това,

да размажем на змея главата,

въоръжени със устрем и смели дела

да опънем гръбнак пред бедата.

 

Хан Кубрат завещал ни е мъдрото слово

снопът съчки, е гъвкав в единство

С този апел дайте да браним своето право

без его, всичко е в графата предимство.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??