Надеждите заспаха,
мечтите отлетяха,
сълзите се превърнаха във скреж…
Копнежите задрямаха,
желанията стихнаха,
затрупани от бял снеговалеж…
Очите се затвориха
и тялото отпуснато
потъна във дълбоката земя…
Безмълвно, без дихание
разтвориха се устните
и с перлена усмивка
прости се със деня.
© Маргарита Дянкова Todos los derechos reservados