Когато ти е трудно -
Спри!
Огледай се, послушай, помисли.
А след това се усмихни
И продължи!
Когато ти се плаче -
Поплачи!
А след това се усмихни
И нагоре поеми!
Когато някой е в беда,
Подай му ти ръка,
А след това се усмихни
И вяра му вдъхни!
Когато си щастлив, се усмихни
И емоцията сподели.
Усмивката я има всеки,
Но все по-рядко на лицата свети.
Усмивката, тя дава сила,
Носи радост и закрила.
Колко малко трябва на човека,
За да има той утеха.
© Dani Ros Todos los derechos reservados