9.08.2020 г., 19:25 ч.

Една усмивка само 

  Поезия » Свободен стих
740 1 0

Когато ти е трудно - 

Спри!

Огледай се, послушай, помисли.

А след това се усмихни

И продължи!

 

Когато ти се плаче - 

Поплачи!

А след това се усмихни

И нагоре поеми!

 

Когато някой е в беда,

Подай му ти ръка,

А след това се усмихни

И вяра му вдъхни!

 

Когато си щастлив, се усмихни

И емоцията сподели.

Усмивката я има всеки,

Но все по-рядко на лицата свети.

 

Усмивката, тя дава сила,

Носи радост и закрила.

Колко малко трябва на човека, 

За да има той утеха.

© Dani Ros Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Усмивките са дребните пари на щастието »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??