7 mar 2012, 21:21

Едно мнение 

  Poesía » Otra
981 0 24

На mariniki
и всеки, който го споделя


Поезията е магия.
Навсякъде я има, но
въпросът е да се открие
и огласи. Това едно.

И второ, как я търсим ние?
Тържествено и надалеко.
А тя под нокътя се крие,
като душата на човека.

Досущ като душата в тяло,
тя думичките обитава.
И между тях се спотаява.
Усетиш ли я, о, тогава

и примерът e изкусител,
и смисълът ú е дълбок:
доброто да ти е учител,
а лошото – да е урок.

Това разбрах. И ръся с миром
трохи от своя беден труд.
А туй, което не разбирам,
очаквам да го каже друг.

 

© Райчо Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??