18 ene 2013, 17:27

Едно море (без хотели) ми стига 

  Poesía
712 0 3

"Земя, като една човешка длан..."

Г. Джагаров

 

 

Оказва, че повече не трябва.

И длан-земя за нас е много.

Сто пъти я насичаха със брадва,

но оцеляваше... И слава богу!

 

И педя да е, толкова е нужна.

Пак казвам - и това е доста.

В Родината сме с тебе чужди.

В дома си, братче, сме на гости.

 

И вече сме оголени и бедни,

но тази бедност мен не ме тревожи.

Сърцето ми не се купува с евро!

И обичта ми към земята, Боже!

 

Защо ми е от педя по-голяма?

Отвътре, брате, ми е тясно.

На три морета днес ме няма -

воювам за едничкото. За място,

 

в което въздухът над нас да стига

и жаждата за още да е жива...

 

Но пепел е държавата на книга,

щом смисълът от нея си отива!

 

18.01.2013*

 

 

 

 

© Юлия Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??