18 may 2013, 20:14

Едва ли 

  Poesía » Otra
737 0 11


Едва ли

.................................................

 

Под дробната черта на хоризонта

отплува корабът на аргонавтите.

Остана да се блъска в кея океанът

привикнал с никого да не общува.

 

Бушува и притихва синята му страст,

рушаща пластовете земни суеверия,

а онзи, който дръзва да замине пръв

с черупчестата вяра, че ще го измери,

 

забравя спора, воден с плоския живот

на вкоренените в сетивното глупаци

и винаги усеща, че напътстван е от Бог

когато се налага да общува и с диваци.

 

Приказват за пръстта отвъд водата,

доплувалите до спасителната суша,

но в разказите им моряшки за съдбата

едва ли някой местен ще се вслуша.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??