Едва ли
.................................................
Под дробната черта на хоризонта
отплува корабът на аргонавтите.
Остана да се блъска в кея океанът
привикнал с никого да не общува.
Бушува и притихва синята му страст,
рушаща пластовете земни суеверия,
а онзи, който дръзва да замине пръв
с черупчестата вяра, че ще го измери,
забравя спора, воден с плоския живот
на вкоренените в сетивното глупаци
и винаги усеща, че напътстван е от Бог
когато се налага да общува и с диваци.
Приказват за пръстта отвъд водата,
доплувалите до спасителната суша,
но в разказите им моряшки за съдбата
едва ли някой местен ще се вслуша.
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени