13 may 2015, 22:42

Ефирна плът 

  Poesía » Filosófica
670 0 3

Пуста вечер, улица самотна…

Пейки празни по тъмния тротоар…

Без луна, без лъч от морски фар…

Следи оставени някак неохотно…

 

И бледа сянка, някъде прикрита,

в дърветата на тъмен парк отсреща,

опръскани в червено с кръв човешка…

Не! – отровен белег на душа изтрита.

 

Отровена от триста черни бяса,

плъзнали като термити в дънер стар,

разпалени като трески в блестящ пожар…

Отровена душа с очи кървясали!

 

Причина - не любов, а нещо тъмно,

изяло всичките добри черти…

И без елмазените стъклени очи,

търкулнати отдавна твърде стръмно…

 

Човешка сянка, не само отражение,

останало в ефирната вечерна хлад…

И сякаш въздуха наситен с глад…

Прошепнати слова без грам търпение…

 

Взор празен, там, сред пустите дървета…

Човешкото - усетено по думите едва…

Без образ и без грим човешка простота,

през въздуха прочетен през решето…

 

Последен образ след мигове сияние…

Изчезнал гняв, омраза изцелена…

Душата в словесна битка изтощена,

подложена на купища човешки наказания…

 

Човек без визия като призрак уморен,

наситен с тонове разочарование,

примирен във своето призвание -

бездушна плът до камъка студен…

© Христо Стоянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Наистина много силна творба - откъм емоционалност и поетичност!
    Един пример:
    "Човешка сянка, не само отражение,
    останало в ефирната вечерна хлад…
    И сякаш въздуха наситен с глад…
    Прошепнати слова без грам търпение…"

    Великолепно според мен, 6+!
  • Много силна творба!Изтръпнах докато я четях!
    Колкото и изтъркано да звучи творбата ти е зов за помощ -sos!
    Поздрав за тази сериозна творба! Хубав ден!
  • вървях по пътя на думите ти...и някак студено ми стана,
    и ми пригорча... развълнува ме, Христо..
    поздравявам те..
Propuestas
: ??:??