18 oct 2022, 6:42  

Ей го там..., след осмия завой 

  Poesía » De humor
380 5 10

Коледа, Великден, шести Май,

после седми – стой на фокус – осми!

Ей го след завоя – там! Познай?

Зима ли?!...

О, я не ме ядосвай!

 

Ток и жици! Бричката държи,

скърца под капачката отляво.

Пъргава каляска – ретро джип!

Теглят я мечтите в синьо лято,

 

ще издуха вятъра без газ!

С мотовилки сто по пет, метлата,

три пъти се чупи над Бургас,

пратих я наместо дрон, горката...

 

Бърза като дяволчето Фют,

идва наобратно с мраз в косите.

Значи, не е хванала на юг...

Близо ли е лятото, я питам?

 

Затвори очи! Наум изброй

песъчнките на седем дюни,

ей го там..., след осмия завой

и бинокълът засича Юни!

 

Дотогава дръж се здраво ти!

... Ейй, съсипа се да ме будалкаш...

Зъби стискаш, чудех се дали

може да устискаш още малко?!

© Todos los derechos reservados

Няма юни, няма юли...
Ред билО на жълти дюли,
тиква с орехи, с канела
и жилетка по-дебела.
Да бумти една камина. ...
  626  14  22 
Стискам, стискам! Гадости безброй,
сякаш ми се случват без причина.
Юни бил зад осмия завой?
Да не взема пак да го подмина.
Цялата съм в пясък, че и в прах, ...
  279 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти, Скити!
  • Заредено с усмивки и лято! Чакаме осмият завой!
  • Познала си, Вили - точно два сезона има радвам се, че сте се разтушили и благодаря за отзивите - Вики, Смути, Деа, Генек, Нина и Дени!
  • Виждам го вече осмия завой 🤣❤️
  • Развесели ме, много ми хареса!
  • Много интересно, четивно и смислено.
  • "Зима ли?!...
    О, я не ме ядосвай!"

    Още малкооо -
    слънце жарко.
    Стискам зъби. По въпроса -
    седем месеца какво са?
  • Докато мигнеш и то дошло
  • Мине, не мине една година и ей го юни, пак е при нас. Благодаря за усмивката!
  • Краси, май и за теб има само два сезона: "лято" и " в очакване на лятото"! 😃
Propuestas
: ??:??