Ежедневие
Аз съм като дългото чакане
пред вратата на моя ден.
Уморена съдбата от вайкане,
случайно забрави за мен.
Съдбата раздаваше помощи -
малко любов - като бонус - мечта,
даряваше измислени истини,
заедно с истинската лъжа.
Вратата отвори със скърцане -
зората - и застана пред мен,
а делникът с досадното бързане,
набързо заключи ме в плен.
В ъгъла, някой ме чакаше,
с брада или без брада -
приятел или предател,
или само герой от една игра.
А играта и сега, и всякога,
започва, като че няма край,
докато някъде, някога,
извикат те и... и.... после какво?
Иди гадай.
© Виолета Томова Todos los derechos reservados