30 mar 2013, 16:26

ЕжедневиеС 

  Poesía » Otra
480 0 2

Събужда ме утро, атлазено чисто,

очаква ме жадният ден,

гладно дете ще поиска закуска,

а кой ще се сети за мен?

 

Поемам по пътя - от стая във стая,

пометено... мръсно след мен,

умората в ъгъла вече ме чака,

а кой ще се сети за мен?

 

С ръка загрубяла поглаждам лицето,

и бръчките - скрито длето,

вечерята къкри, и той уморен е,

а кой ще се сети за мен?

 

Постилам чаршафи във топлата вечер

и свивам се нежно във плен,

в ръцете му тихи - огън запален,

с любов той се сети за мен.

© Йорданка Пешлова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??