на Сашо Дончев
На таланта трудно се прощава.
Навярно, защото е невинен.
Нима на любовта е нужна слава
или някаква си там сервилност?
На таланта трудно се прощава:
за радостта посята във душата,
за думите,които ни спояват,
за усмивката на добротата!
На таланта трудно се прощава.
Но кой не иска с него да живее?
Ненужните слова жадуват слава.
И кой ще забрани на слънцето да грее?
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados