Ела в чудната страна Поезия...
Тръгни със мене да те заведа
във чудната страна Поезия,
религията там е: Любовта-
без атеисти, и без ереси!...
И тя не се нуждае от амвон,
а Боговете ходят сред народа
и Времето е със един сезон
на диво нацъфтялата природа...
Понеже няма непоети там
и небосвода е примамно модър,
а всеки влюбен просто е талант-
и Любовта човешка е шедьовър.
Там носят на любимите цветя,
а то си е: послание, и притча,
защото всяка влюбена Жена
желае, да е най-красивата и най-обичаната...
И звездната омая на нощта
превръща вятърът във дивна серенада,
а хвърлената роза, за страстта е,
признание с покана за наслада...
Там влюбените вечер на брега
се взират дълго в слънчевите залези-
и хванали се здраво за ръка
пътуват в необята от фантазии...
А в нощите с магичните луни
и в лудостта от лунните пътеки,
направо по златистите вълни
вървят и то достъпно е за всеки...
Когато от небесният разкош
една звезда политне към Земята,
нещата пожелани в тази нощ
се сбъдват там... Любимци на Съдбата!...
... Застанала на кръстопът сега,
объркана в смразяваща амнезия,
повярвай ми, дай пламнала ръка-
ела във чудната страна Поезия!...
Коста Качев,
10.06.2013.
© Коста Качев Todos los derechos reservados