12.06.2013 г., 7:58 ч.  

Ела в чудната страна Поезия... 

  Поезия » Пейзажна
373 0 1

Ела в чудната страна Поезия...

 

Тръгни със мене да те заведа

във чудната страна Поезия,

религията там е: Любовта-

без атеисти, и без ереси!...

 

И тя не се нуждае от амвон,

а Боговете ходят сред народа

и Времето е със един сезон

на диво нацъфтялата природа...

 

Понеже няма непоети там

и небосвода е примамно модър,

а всеки влюбен просто е талант-

и Любовта човешка е шедьовър.

 

Там носят на любимите цветя,

а то си е: послание, и притча,

защото всяка влюбена Жена

желае, да е най-красивата и най-обичаната...

 

И звездната омая на нощта

превръща вятърът във дивна серенада,

а хвърлената роза, за страстта е,

признание с покана за наслада...

 

Там влюбените вечер на брега

се взират дълго в слънчевите залези-

и хванали се здраво за ръка

пътуват в необята от фантазии...

 

А в нощите с магичните луни

и в лудостта от лунните пътеки,

направо по златистите вълни

вървят и то достъпно е за всеки...

 

Когато от небесният разкош

една звезда политне към Земята,

нещата пожелани в тази нощ

се сбъдват там... Любимци на Съдбата!...

 

... Застанала на кръстопът сега,

объркана в смразяваща амнезия,

повярвай ми, дай пламнала ръка-

ела във чудната страна Поезия!...

 

Коста Качев,

10.06.2013.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??