Тези малки, далечни звезди
жълти мравки по нощно небе,
отвисоко навели глави
тъсят моето родно селце.
И по тях аз поздрави пращам,
на прекрасната моя земя.
На кестена, що клони поклаща
и на всички любими в дома.
Как дотегна ми тази чужбина,
пребогата ,но не на души.
И да литнем с тебе двамина,
да оставим чуждица, пари.
Да се слеем заедно с птиците
и свободни на чуднини крила,
да преборим неволите,всичките,
да се върнем с теб у дома.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados