27 sept 2023, 14:49

Енергии "Чи" 

  Poesía
128 2 2

ЕНЕРГИИ „ЧИ“

 

… понякога се мъча да изглеждам пред хората наистина добре! –

с пуловера си – кукувича прежда, с изпраното си преди век сетре,

с обувките, обрасли с водорасли, с мелтемите – из моята брада,

хем белите ми ризи са прекрасни! – и пасват на сакото в резеда.

Отвсякъде погледнато – пичага! – и стихчетата мои нямат чет.

 

Размахвам цял ден шапка на тояга, дори Фейсбук призна ме за Поет.

Когато снощи тръгнах по Гезмето, и цяла Варна ахна: – Ашколсун! –

при цялата ми трудова заетост изпих три бирички – с лула тютюн.

Подир това се смъкнах пак на плажа, вторачен във енергиите Чи! –

Аз съм Вселенска дупка във пейзажа! – в която Господ гледа и мълчи.

 

26 септемврий 2023 г.

гр. Варна, 20, 30 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??