24 ago 2011, 12:51

Еон (тъмната нощ на душата) 

  Poesía » Otra
871 0 19




Еон (тъмната нощ на душата)
....................................

Онази събота не съмна
и никой не разбра защо
камбаната за нас не звънна
над втасалото ни тесто.

А беше време хляб да се пече
и мълком къшея да се раздава.
Да прикади душата скръбното сърце
и да се втурне радост да създава.

Е, вече нямахме очи. 
Разбирахме го,
блъскайки се в мрака. 
Крещяхме си,
но пътищата ни не ослепяха.

Бе страшно да се ходи прав 
незнайно накъде,
но пътят ни събра 
и ето ни- на колене.


Сега е време хляб да се пече
и мълком къшея да се раздава.
Да прикади душата скръбното сърце
и да се втурне радост да създава.

Онази събота все пак се съмна.
Все още не разбираме защо
камбаната щастливо звънна
над втасалото ни тесто.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??