26 ene 2017, 23:51

Еретично 

  Poesía
803 2 10

 

Какво си ти? Не си ми път,

стрелка за път – не си ми.

Но водиш ме околовръст

беди необясними.

Благодаря ти! Даваш знак

да припна, да прескоча

ръка невярна, крак на враг,

енигма двупосочна.

С любов и милост, в порив благ

държиш ме за ръката.

Там в края, знам, ме чака мрак,

но аз ще съм рахата.

За милостта ти в този ден

свещица ще припаля.

И както нежност ми е в мен

и камък ще погаля.

Той няма да разцъфне с жар,

не ще ми проговори.

Теб в него ще вградя – в олтар –

и с плам ще ти се моля.

 

 

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??