30 ago 2012, 12:15

Есен, есен, ти си песен, ти сезон си най-чудесен! 

  Poesía » De humor
1623 0 12

 

Почна се! Закапаха листата

и внезапно скочили от сън,

пишещите братя за перата

хванаха се, сетили напЪн.

 

Ще се леят рими златокоси,

есенни пожари ще горят,

поетеси – влюбени и боси

в жито прецъфтяло ще търчат,

 

ще ги гонят Фавни настървени,

де ги хванат - страсти ще кипят!

И поети, влюбено-смутени,

със накъсан дъх ще ги четат.

 

Алелуя! Есенните рими

руйно се изливат в интернет.

Чудя се, през идващата зима

що ще чини родният поет?

Щото, всеизвестно е, че зиме

трудно се върти любов навън.
И със постни декемврийски рими

не върви лиричният напЪн.

© Ели Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??