Есенна импресия
... монотонно... Монотонно
ситен дъжд вали, вали...
Вие вятър – псе бездомно,
влачи дрипави мъгли...
И единствен листопада
в тази тъжна сивота́ –
за очите е награда
със разкошните листа.
Като дъжд валят те с топли
във златисто цветове́,
но загатват, че със во́пли
идват нови светове́...
... малко весел... Много тъжен
тръгнал съм през Есента
и си шепна, че съм длъжен
да отпратя Младостта...
Мисля бавно, без пристрастие:
„Има по-добри места
дето да намери щастие
и да се пресели тя.
Да я грабнат ветровете
и стихийно отнесат...“
... Аз съм тук с листо́ в ръцете –
в този листопаден свят...
26.09.2021.
© Коста Качев Todos los derechos reservados
Поздравявам те за моженето, Коста!😄