26.09.2021 г., 20:36 ч.

Есенна импресия 

  Поезия » Пейзажна
271 4 4

Есенна импресия

 

... монотонно... Монотонно

ситен дъжд вали, вали...

Вие вятър – псе  бездомно,

влачи дрипави мъгли...

 

И единствен листопада

в тази тъжна сивота́ –

за очите е награда

със разкошните листа.

 

Като дъжд валят те с топли

във златисто цветове́,

но загатват, че със во́пли

идват нови светове́...

 

... малко весел... Много тъжен

тръгнал съм през Есента

и си шепна, че съм длъжен

да отпратя Младостта...

 

Мисля бавно, без пристрастие:

„Има по-добри места

дето да намери щастие

и да се пресели тя.

 

Да я грабнат ветровете

и стихийно  отнесат...“

... Аз съм тук с листо́ в ръцете –

в този листопаден свят...

 

26.09.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??