23 sept 2018, 16:25

Есенна Рапсодия 

  Poesía
349 0 4

     ЕСЕННА  РАПСОДИЯ

 

Замлъкнаха жътварските песни,

опустяха гнездата на птиците,

като струни от стара китара,

самотни поклащат се жиците.

 

Там, под асмата на двора,

гроздът със сок се наля

и сякаш пожар обагри гората

с жълто-червени листа.

 

А плажът, пуст изоставен,

навява печал и тъга,

един чадър  от някой забравен,

изпънал е самотна снага .

 

Лениво се плискат вълните,

в брега, по морския пясък,

отдавна изтрили следите ни

и на чайките волния крясък.

 

И когато ятата от юг,

прелетят над морските дюни,

ще се върне пак лятото тук,

и отново пак ще е Юни.

 

Авт. Весо: 21.09.2018г.

© Веселин Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ей, хора.... Благодаря Ви, че предизвиквате в мен емоция с коментарите си в моята страничка. Още повече пък от колеги на перото. Благодаря Ви от сърце.
  • Много ми се иска пак да повторим лятото от последния стих, чудесен кръговрат.
  • Пълна картина на есента и светъл финал!
  • Хареса ми...
Propuestas
: ??:??