27 oct 2021, 14:57

Есенна разходка 

  Poesía » Para niños
1039 5 24

С крачка бавна и превзета

се разхожда есента,

със корона многоцветна

 от изсъхнали листа.

 

И по влажните павета,

със походката на лорд,

закъсняло бяло цвете,

сочи близкия стобор.

 

Там под бялата кутия,

свили са се на кълбо,

седем кученца изсмукват,

на мама топлото мляко.

 

Двете вече са готови

и унасят се във сън,

третото на сън говори,

че замръзнало на вън.

 

Но четвъртото е смело,

захапало е две зърна,

и със белите крачета,

сритва своята сестра.

 

Петото е малко топче

все до мама си лежи,

шестото, като поточе,

млякото го изцеди.

 

Седмото навън излезе

и нададе силен лай,

вече съм голям и ето,

на играта слагам край.

 

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??