28 dic 2013, 21:33

Есенна соната 

  Poesía
487 0 1

Няма есенно-жълти листа, няма и вятър,

протоколно изглежда всичко наред –

жегата напомня в повече за плътта ни,

а душата скучае, като снежен човек...

 

Остава ми трепета и лудата странност,

в шепота между твойте и мойте очи.

Само ние си знаем за сладката тайна,

макар да не съм ти намеквал дори...

 

Ала в съня си кръстосваме винаги заедно,

върху облите острови от думи двусмислени  

и така доближили тела на кожени атоми,

не достигаме никога до прегръдките си.

 

И е ясно за двамата – няма да го признаем,

обременени щастливо-семейно, с деца...

Нека само почувствам още веднъж  диханието

и въздушните ласки на непокорната ти коса.

 

Водопад от гърди! – Господи, колко е хубаво,

да усетя напрегнат зрялото женско начало,

да ме омаеш с диво-накъсани мигове

и да науча как Минотавъра обладава...

 

А духът ти с огън и лед ме разпалва и натъжава...

И какво, че ти си Мария? –  аз съм просто Иван...

Искаме само това, за което животът си заслужава,

като музика под ръцете на Клайдерман!...

© Иван Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ала в съня си кръстосваме винаги заедно,
    върху облите острови от думи двусмислени

    Невъзможната любов, прекрасния, затаен копнеж...
    изразил си ги вълнуващо!
    Поздрав!
Propuestas
: ??:??