Във парка аз те чаках,
в душата ми бе есенна тъга.
От тебе нищо не очаквах,
потъвах в есенната самота.
Танцуваха листата пожълтели,
докосваше ме странна красота.
Мечтите бяха отлетели,
а чувствата се влачеха едва.
Видях те, беше с друга,
държеше нейната ръка.
Усетих болка и интрига,
та всичко е нетрайно във света.
Не вярвах на големите поети
със стихове за любовта…
Очите ми, навярно слепи,
рисуваха ми есенни цветя.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados