Есенни сълзи
изливат се навън,
отмиват минали тъги
по нереален сън.
Молитви плахи,
стон приглушен,
в тишината гръм
разтърсва този ден.
Боли душата нежна –
линее тялото в застой,
виелица излиза снежна,
вина не дава му покой.
Но ще изгрее синевата,
отново ще е красота и рай,
ще стихне бурята в сърцата
и на тъгата ми ще сложи край.
Ще се изчистят сетивата
от заблуда, страх и тежък път
и ще се лее по Земята
Любов и споделеност
тук, както и отвъд.
Прости ми, есен мила,
че си за мен тъй причудлива,
че не те приемам от душа,
а вечно лято искам аз да съхраня.
Че гоня птички, висини
и пеперуди, и мечти,
а твоите багри и сълзи
остават някак си встрани.
Ти, моя мила есен,
прости ми и ме научи –
да бъде винаги в сърцето песен,
да те обичам и да пия твоите сълзи...
© Елена Трендафилова Todos los derechos reservados