3 sept 2022, 7:39

Есенно 

  Poesía » Del paisaje
249 1 9

Светулки златни, пъстри пеперуди,

а там, далече, песен на щурче

узрели джанки, натежали круши

от сочни едри плодове.

Поля от щъркелите побелели,

небе ту пурпурно, ту зарево.

По медни жици птичи броеници

сбогуват се със родното гнездо.

Дървета горди с празнични корони

тъкат килими и плетат кене.

чеизи стегнали, заспиват в унес

погълнати от сивото небе.

Изкусен майстор с четки и боички

пристъпва бавно в сухите треви,

хортува с вятъра, а той му шепне,

че скоро есента ще роди.

© Златка Чардакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??