8 jul 2014, 19:36

Есенно море 

  Poesía
289 0 2

Уплашено
от едрите бетонни късове
на мастодонт-хотел,
морето
се е свило в своя плаж,
отвъд оградата
на парка.

 

По пясъка,
погълнал с мъка
в дробовете си мъгла, 
един чадър,
пречупен без лъчи,
май никого не чака.

 

Направо безнадеждно,
но дими
все още ресторантчето.
И гол до кръста
мъж пече
на скарата воняща риба.

 

А по прорасналите храсти
и трева,
като с прическата на битник,
есента се черпи
с топла бира.

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??