"Е В О Л Ю Ц И Я"
Всичко и всички следваме Мисълта...
Енергията и Тя прави същото,
Мъдростта я преследва и Глупостта
и чак след това при себе си се завръщат.
Притихнали все се ослушваме,
накъде Тя пак ще ни поведе,
идеите й покорни вдъхновено ний гушваме
и се отправяме към Необятните Светове.
Атомите и те си имат Народно Събрание,
в което Обединението прави Силата.
Гравитацията е най-мощното Ставане,
от което всички Енергии произлизат.
Количество натрупано в Качество преминава.
В единство и борба са всички противоположности,
така в Природата всичко съзрява
и търси изява на своите възможности.
Единствено ние все недоразбрали
до края на дните си в тоя живот,
си отиваме тъй не съзряли
плода бленуван след обилната пот.
Затова отново се връщаме,
да търсим пак своето Аз
и всред ударите и прегръдките
крачим по пътя на нашата безкрайна съдба...
За кой ли път вече пропадаме
в дълбоката яма на Свирепо Безвремие,
продължавайки жестоко и тъпо да страдаме
всред Хаоса на нерешените теми?
Отговорът единствен за нашите мъки
е в сакатата мисъл за енергиен баланс
и от невъзможността при нас да постъпи
Мощ изобилна от Топлина,Светлина.
Европа отново твърдо застава
зад ядрените централи.
Неспособна да отсее зърното от плявата,
за новост представя идеите стари.
От Природата всичко е дадено
и е на мигване само от нас,
само на една боя разстояние,
но с грешните мисли приближава дванайсетия час.
Не ни трябва да си измисляме
нови Вселени с нови Синтези,
нужно е само,да се курдисаме
и в Мощните Енергийни Системи да влезем.
Всичко в Природата съществува
подчинено на Енергиен Баланс,
но не знаейки,с Нея как да общуваме,
в Енергиен пропадаме Декаданс.
В парламента все разбирачи
по всички възможни проблеми,
всеки дърпа,къса,хапе и влачи,
обвинявайки другите за положението екстремно.
От тая трибуна могат да се кажат
толкова разумни и полезни неща,
но от нея глупости само се бълват,насаждат,
мъждее самотно на Паисий свеща.
23.03.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados