23.03.2024 г., 18:28 ч.

"Еволюция" 

  Поезия » Свободен стих
93 0 0

    "Е В О Л Ю Ц И Я"

 

Всичко и всички следваме Мисълта...

Енергията и Тя прави същото,

Мъдростта я преследва и Глупостта

и чак след това при себе си се завръщат.

 

Притихнали все се ослушваме,

накъде Тя пак ще ни поведе,

идеите й покорни вдъхновено ний гушваме

и се отправяме към Необятните Светове.

 

Атомите и те си имат Народно Събрание,

в което Обединението прави Силата.

Гравитацията е най-мощното Ставане,

от което всички Енергии произлизат.

 

Количество натрупано в Качество преминава.

В единство и борба са всички противоположности,

така в Природата всичко съзрява

и търси изява на своите възможности.

 

Единствено ние все недоразбрали

до края на дните си в тоя живот,

си отиваме тъй не съзряли

плода бленуван след обилната пот.

 

Затова отново се връщаме,

да търсим пак своето Аз

и всред ударите и прегръдките

крачим по пътя на нашата безкрайна съдба...

 

За кой ли път вече пропадаме

в дълбоката яма на Свирепо Безвремие,

продължавайки жестоко и тъпо да страдаме

всред Хаоса на нерешените теми?

 

Отговорът единствен за нашите мъки

е в сакатата мисъл за енергиен баланс 

и от невъзможността при нас да постъпи

Мощ изобилна от Топлина,Светлина.

 

Европа отново твърдо застава

зад ядрените централи.

Неспособна да отсее зърното от плявата,

за новост представя идеите стари.

 

От Природата всичко е дадено

и е на мигване само от нас,

само на една боя разстояние,

но с грешните мисли приближава дванайсетия час.

 

Не ни трябва да си измисляме

нови Вселени с нови Синтези,

нужно е само,да се курдисаме

и в Мощните Енергийни Системи да влезем.

 

Всичко в Природата съществува

подчинено на Енергиен Баланс,

но не знаейки,с Нея как да общуваме,

в Енергиен пропадаме Декаданс.

 

В парламента все разбирачи

по всички възможни проблеми,

всеки дърпа,къса,хапе и влачи,

обвинявайки другите за положението екстремно.

 

От тая трибуна могат да се кажат

толкова разумни и полезни неща,

но от нея глупости само се бълват,насаждат,

мъждее самотно на Паисий свеща.

 

23.03.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??