Снеговете стопени високо
в планините над Охрид и Струга
се сливат магично в дълбокото
с горещите вени на Юга.
Там луната опитна хищница
изгаря повече от слънце
четири ръце притиснати
в три след полунощ навънка.
Искра появи се в очите,
но пътят надолу - опасен завой.
Катастрофа; болка в гърдите.
Три дни за здравей и довиждане, минала моя.
© Todos los derechos reservados