2 jul 2017, 13:04

* * * 

  Poesía » Formas orientales
456 0 4

16

Омразата е болест на душата.

В прегръдката и чезне светлината

и любовта, с които Бог ни е дарил.

Така се ражда злото по земята.

 

17

Бадемът с цвят отдавна е отрупал клони.

Майка ми за пилетата царевица рони,

Уморен от работа, баща ми се прибира…

Ах, спомени, от паметта ми времето ви гони.

 

18

Въртя волан… работят бързо двата крака

и двеста коня мощно цвилят под капака.

Пришпорих всичките и пак съм господар на пътя.

А Тя на някакъв завой стои с косата и ме чака.

© Румен Ченков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??