Прозрачни капчици вода...
Кристали звънки се редят,
играят в бяла пелена,
преплитат сенки и шумят.
Нагоре мами ги върхът
и слънцето едва допрели
политат долу в езерото -
копринен наниз от дантели...
Два гълъба живот отпиват,
с криле погалват перилата.
Детенце малко пуска лодка,
подскача волно край водата.
Човек унил монета хвърля
загледан как потъва плавно.
Насреща старец посребрял
замислен стъпва бавно, бавно...
Пловдив
07.06.2017
© Хари Спасов Todos los derechos reservados