8.06.2017 г., 0:09 ч.  

Фонтан 

  Поезия » Друга
392 2 0

                 Прозрачни капчици вода...

                 Кристали звънки се редят,

                 играят в бяла пелена,

                 преплитат сенки и шумят.

 

                 Нагоре мами ги върхът

                 и слънцето едва допрели

                 политат долу в езерото - 

                 копринен наниз от дантели...

 

                 Два гълъба живот отпиват,

                 с криле погалват перилата.

                 Детенце малко пуска лодка,

                 подскача волно край водата.

 

                  Човек унил монета хвърля

                  загледан как потъва плавно.

                  Насреща старец посребрял

                  замислен стъпва бавно, бавно...

 

                 Пловдив

                 07.06.2017

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??