10 abr 2023, 17:15

Фъндъци от Софийската мъгла 

  Poesía
359 1 1

ФЪНДЪЦИ ОТ СОФИЙСКАТА МЪГЛА

 

... бяла, блага, ненадейна, от Владайските била

на фъндъци ми се вейна! – върху София мъгла,

както винаги – от изток, слънцето пое си дъх,

сетне вапца във златисто витошкия Черни връх,

в тая тъпа зимна проза, дето я чета през ред,

бях решил да се повозя със трамвая! – № 5,

сякаш яли бой с бухалки, пръснали се с „Givenshy”,

 

гледах хора със слушалки в ледените си уши,

нито Господ, ни икона, нито Рай, по-скоро – Ад! –

град, затънал си в смартфона, чеше своя тъп i-PAD,

непреведен из миража – там, де Дунавът синей,

на кого сега да кажа сбогом? – или пък здравей,

в пролетта – тъй ненадейна! – с мен във София дошла,

аз брадата ще си рейна из софийската мъгла.

 

6 април 2023 г.

гр. София, 19, 10 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Неподражаем!

    както винаги – от изток, слънцето пое си дъх,
    сетне вапца във златисто витошкия Черни връх,
Propuestas
: ??:??