13 may 2011, 21:43

Гарвани 

  Poesía » Otra
647 0 3

 

Нощта - безумен космос без звезди.

Дъждът отдавна секна – не пращи.

И в този космос мокрите павета

на булеварда мокър ми сияят, светят,

като компас, по пътя за дома,

от едва процеждащата се Луна.

Градът е по-изгубен и от Атлантида.

Тъмно е, като че всички си отидоха.

 

Стадо гарвани.

Луната е пастир.

 

И само крачките си чувам как тактуват

в това безцелно и космическо пътуване.

Дори и гарванът на Едгар Алан По,

който ме следи от близкото дърво,

сега мълчи със своето стадо от събратя

и гледа как краката ми към ада крачат.

Отдавна Слънцето подпали ми крилата.

Луната скоро ще ми скрие и рогата.

 

Стадо гарвани.

Луната е пастир.

 

Аз моля Бога, който нося в себе си,

да махне от душата ми онези белези,

които ме превърнаха в това, което

желае да лети със гарваните към небето –

към космоса беззвезден. Като гарван,

който само себе си ще наранява.

В града съм – в тази пуста Атлантида,

и бавно чакам със смъртта да си отида.

 

Стадо гарвани.

Луната е пастир.

© Пенчо Ралчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??