ГАТАНКИ
***
Тя прилича на малинка,
но си има точки черни.
Ще я видиш там, в градинката –
жълта, синичка, червена.
Кацне ли на твойто пръстче,
тръгва бавно. Гледай ти
как достигнала до връхчето,
бърза пак да отлети.
И се казва тя □□□□□□□
***
Тя живее във гората –
рунтавелка опашата:
малка, пъргава, скоклива,
веселушка работлива.
Във гнездо от сухи клонки
или в някоя хралупа,
жълъди като бонбонки
зиме сладичко си хрупа.
И се казва □□□□□□□□□
***
Той е грациозен, с дълга шия.
Плува край брега, добре лети.
Бял или пък черен, ще го видиш -
пази малките си от беди.
И се казва □□□□□
© Сашо Маринов Todos los derechos reservados
Много здраве, радост и слънце в душите!