31 мая 2012 г., 22:50

Гатанки 

  Поэзия » Для детей
951 0 11

 

ГАТАНКИ

 

***

Тя прилича на малинка,
но си има точки черни.
Ще я видиш там, в градинката –
жълта, синичка, червена.

Кацне ли на твойто пръстче,
тръгва бавно. Гледай ти
как достигнала до връхчето,
бърза пак да отлети.

 

И се казва тя   □□□□□□□  

 

***

Тя живее във гората –
рунтавелка опашата:
малка, пъргава, скоклива,
веселушка работлива.

Във гнездо от сухи клонки
или в някоя хралупа,
жълъди като бонбонки
зиме сладичко си хрупа.

 

И се казва    □□□□□□□□□

 

***


Той е грациозен, с дълга шия.
Плува край брега, добре лети.
Бял или пък черен, ще го видиш -
пази малките си от беди.

 

И се казва    □□□□□

 

 

© Сашо Маринов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??